Archive

Posts Tagged ‘Google Apps’

Google Apps – Xerox Scan to Email

August 13th, 2010 3 comments

Switched to Google Apps and now can’t get your Xerox printers to scan to email? It’s because Google’s servers require you to use SSL when sending email and the Xerox’s can’t send by SSL. To get it working, you’ve got two options (#2 is the far easier option):

1. You can use a program called Stunnel to accept the Xerox’s SMTP transfer and transmit it to Google via a secure connection. More info here.

2. Google actually accepts non-SSL SMTP connections on one of their servers, aspmx.l.google.com on port 25. Set the Xerox to send via that and set your username and password to a Google Apps account.

Share
Categories: Tips Tags: , , , ,

Google Apps Outlook Sync – XP 64 bit

August 13th, 2010 4 comments

Trying to install the Google Apps Outlook Sync connector on your XP 64 bit PC?  Getting the following error: “Could not find http.sys.  Please install all patches specified in the system requirements.  For more details, see: http://support.microsoft.com/kb/939786”

Don’t worry, it can be done!

Copy the http.sys file from “C:\WINDOWS\System32\Drivers\” to “C:\WINDOWS\SysWOW64\Drivers\”

Install the connector.

Sorted!

Share
Categories: Tips Tags: , , , , , , , ,

Google Apps Directory Sync: AD passwords

March 19th, 2010 No comments

Trying to sync your Active Directory user passwords with Google Apps? Check out http://code.google.com/p/sha1hexfltr/

Works a treat.

Share
Categories: Tips Tags: , , , ,

Set up Goldmine with Google Mail

March 18th, 2010 4 comments

Has your company switched to Google Apps and you’re wondering how to get your emails in Goldmine? It’s actually quite easy. (I say Google Apps, but this will work for personal use Gmail as well as Google Apps Mail).

First you need to enable IMAP on your Google Mail account (if it isn’t already). In Google Mail go to Settings. Then click the Forwarding and POP/IMAP tab> Check the radio button to enable IMAP.

Now set up Goldmine to connect to GMail. In Goldmine go to Tools> User settings> Preferences> Email. In the Getting mail section set the server to IMAP and enter address imap.gmail.com. Username is your email address, password is your password. Check the ‘Use encrypted connection (SSL)’ box.

In the Sending Mail section the SMTP server is smtp.gmail.com, return address is your email address. Again, check the ‘Use encrypted connection (SSL)’ box.

Done

Update 16.08.10:

I think Google have made security on their servers a bit tighter. Follow these extra steps to get things working:

On the Email settings tab, click the Accounts button. Select the account in the list and click Edit.
Change the Getting Mail port to 993.
In the Sending Mail section, enter your email address as the username and enter your password. For authentication, select Auto. Check Use Start TLS. Make sure the port number is 587.
That should work.
Share